dimarts, 23 de novembre del 2010

7-. Recuperem el fòrum

L'any passat ja vàreu utilitzar el fòrum de l'escola. Per tant, ja hi teniu nom d'usuari i contrasenya. Qui no en tingui, s'ha de registrar fent clic en aquesta pàgina.

De totes maneres, aquest any cal que en millorem la utilització. Cal tenir molt en compte les següents condicions, que s'avaluaran a l'hora de posar notes:

1) Quan vulguem parlar d'un tema, hem de mirar si ja hi ha alguna conversa oberta sobre aquell tema. Si hi és NO ES POT obrir un altre tema sobre allò. Les converses repetides seran esborrades.
Per exemple, si parlem de si ens agraden el gats, probablement ho farem en una conversa que es digui "Us agraden els gats?" o alguna cosa així. Seria incorrecte anar obrint converses que es diguessin "Els gats m'agraden" o "Els gats no m'agraden", sinó que cal seguir la conversa inicial i allà explicar els motius de perquè ens agraden.

2) Intenteu classificar els missatges correctament. Mireu de posar-los a la secció més adequada.

3) No confongueu els missatges a un fòrum amb el correu electrònic. Penseu que tots els usuaris del fòrum podran llegir allò que poseu. Tot i que es poden contestar comentaris concrets de persones i dirigir-nos directament a aquella persona, cal tenir-ho sempre en compte.

4) Argumenteu les opinions. No és suficient dir "A mi m'agraden els macarrons" o "Els macarrons són un fàstic". Perquè els debats siguin interessant, cal explicar què ens fa opinar allò, i explicar-ho respectant les opinions contràries.

5) Intenteu escriure amb la màxima correcció possible. En un missatge de mòbil se solen escurçar paraules, però un fòrum és una cosa més seriosa i menys personal, i cal mirar d'escriure amb correcció. Tot i que és comprensible que cometeu errors en escriure, els missatges on es vegi falta de cura en l'ortografia i la gramàtica seran eliminats.

6) No abuseu de les emoticones. Serveixen per expressar estats d'ànim (estic content, estic enfadat, faig broma... ) però normalment amb una és suficient. Els missatges que n'abusin i facin un reguitzell d'emoticones seguides seran eliminats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada