dimarts, 10 de maig del 2011

21- Catan

Si heu enllestit les feines anteriors, podeu jugar al joc Catan.

El torobareu a la secció de Jocs del portal o en aquest enllaç. Es recomano obrir-lo amb el Mozillla Firefox. Heu de clicar a Start Game un cop hàgiu posat el vostre nom on posa Player name. Després cliqueu a Without tutorial.

És com un joc de sobretaula. Jugareu contra l'ordinador, que farà anar algun jugador. Es tracta de crear un poble i anar ampliant els territoris que es dominen, que permetrà disposar de les matèries primeres que hi ha al voltant. Segons el número que surt al dau, es generen matèries primeres d'unes o les altres, i per tant en tindreu per utilitzar o intercanviar. Segons les que tingueu vosaltres i els rivals podreu anar ampliant els dominis i construint camins i nous pobles. Veureu el que teniu en forma de cartes. Si en teniu massa us les robaran.

Els rivals us oferiran intercanvis que podeu acceptar o no. A sota de la casella de cada tipus de construcció us diu què necessiteu per poder-ne construir. per guanyar cal aconseguir "Victory points".

Al principi es construeixen dos pobles baàsics i a partir de llavors s'ha de tirar el dau quan ens toca i decidir després si construim o proposem algun intercanvi. A vegades apareixen "developments cards" que ens permeten altres coses, com ara robar. Les aconseguiu gastant matèries primeres. Podreu construir als llocs on hàgiu fet camins per arribar-hi. I on hàgiu fet vosaltres un poble o un camí, els rivals no l'hi podran fer.

Cal fixar-se en quines coses estan "il·luminades" per saber si estan disponibles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada